Firefox

Firefox letöltése

A Mozilla Firefox a Mozilla Alapítvány nyílt forráskódú, ingyenes internet böngészője.

 • Frissítve:
 • Legújabb verzió:
  Firefox 47.0.1
 • Rendszer:
  Windows XP / Vista / Windows 7 / Windows 8 / Windows 10
 • Gyártó:
 • Fájl név:
  Firefox Setup 47.0.1.exe (42.90 MB)
 • Licensz:
  open source
 • Nyelv:
  Magyar, Angol

2002-ben jelent meg először, akkor még Phoenix néven. Mai nevén csak két évvel ezt követően találkozhattak vele a felhasználók. Napjainkban a Világ második leggyakrabban használt böngészője – hazánkban piacvezető volt 2009-től négy éven át!-, pedig több független mérés is a legjobbnak tekinti. Érdemes tehát letölteni és kipróbálni! Hogy miért?

Nagyon rugalmas, a Firefox könnyen testre szabható

Bármilyen platformot használsz is, az összes eszközöd között könnyen szinkronizálhatod az elmentett beállításokat, vagy épp a könyvjelzőket, előzményeket. Más szóval: ha a számítógépeden elmentesz egy weboldalt könyvjelzőnek, azt később megtalálhatod a telefonodon vagy épp a tableteden is, anélkül, hogy új helyen, új felületen kellene keresned.

Plugin-ek, pluginek mindenütt…

Köszönhetően a nyílt forráskódnak, nagyon sok bővítményt lehet letölteni hozzá. Ennek előnye a valóban bőséges választék: tényleg számtalan hasznos, a mindennapi munkát megkönnyítő kis programot találhatsz. Esetleges hátránya, hogy minél több féle lehetőség létezik, annál könnyebb belefutni ellenőrizetlen forrásból eredő bővítményre, amit nem érdemes használnod!

A Firefox biztonságos

A Firefox a Google „Safe Browsing” elnevezésű biztonsági protokollját használja az adathalászok és a kémprogramok távoltartása érdekében. Privát módban használva az előzményeid, kereséseid vagy sütijeid mentése nélkül, és a rejtett külső felek általi követés blokkolásával is használhatod. Mi több, az azonnali oldalazonosítás használatával valós időben bizonyosodhatsz meg róla, hogy minden webhely az, aminek mutatja magát, valamint, hogy az azokhoz kiépített kapcsolat biztonságos-e.

Széles körben használt, erős motor hajtja

A Mozilla Firefox szíve a Gecko nevűm nyílt forráskódú böngészőmotor, mely igen gazdagon használható illesztő felülettel bír. Ezen túl, tekintve, hogy több-platformos fejlesztés, több operációs rendszer alatt is használhatod, melyek között az átjárás is lehetséges!
Így minden eddiginél gyorsabban nyithatod meg egymás után a különböző lapfüleket, válthatsz a lapok között és jelenítheted meg az intelligens címsor eredményeit.

A gyorsaságához hozzájárulnak a folyamatos fejlesztések is, melyek során egyre több megnyitott ablak egyre kevesebb forrást használ fel –már ami a memóriát és a processzort illeti. Tehát: minél frissebb verziót használsz, annál inkább érvényesül, hogy alacsonyabb szintű rendszerkövetelmények mellett is ugyanazt a felhasználói és böngészési élményt kapod.

Firefox letöltése
A Firefox egy ingyenesen letölthető program. Kattints a nagy gombra és szerezd meg.
File5.hu oldalon található szoftverek mindegyike ingyenes és letölthető.