Opera

Opera letöltése

A norvég fejlesztésű böngésző még éppen, hogy beletartozik a legnagyobb böngészők közé, ám bőven hozza azoknak a színvonalát. Több egyedi funkcióval, biztonságos és gyors böngészéssel várja azt, aki szeretne egy kevésbé ismert böngészőre váltani.

 • Frissítve:
 • Legújabb verzió:
  Opera 38.0 Build 2220.41
 • Rendszer:
  Windows 7 / Windows 8 / Windows 10
 • Gyártó:
 • Fájl név:
  Opera_38.0.2220.41_Setup.exe (37.70 MB)
 • Licensz:
  ingyenes
 • Nyelv:
  Angol

Bár talán kevésbé ismert az Opera böngésző, ám sok fontos funkció kezdetben itt jelent meg. Az Operától ered az oldalak füles elrendezése és ők használták először a felugró ablakok blokkolását is.

A böngésző sok beépített funkcióval rendelkezik. Ilyenek a hirdetések blokkolása, virtuális magánhálózatok használata és az energia takarékos üzemmód.

A telepítés akár a többi böngészőnél szempillantás alatt megvan, ám 64 bites verziót nem fogsz találni. Cserébe Windows XP-től Windows 10ig bármin elfut, sőt a MacOS-t és több Linux változattal is működik. Az Opera az utolsó nagyobb böngésző, ami még biztonsági frissítésekkel támogatja a Windows XP-t.

A böngésző a jól megszokott füles elrendezést használja, ahol jól elkülönülnek az egyes fülek. A könyvjelzőinket mappákba csoportosítva gyűjtheted és a könyvjelző menüben az oldalak előnézetes képei segítik, hogy könnyebben eligazodj az elmentett tartalmak között.

Néhány funkciót nem fogsz megtalálni az Operában, amit a többi böngészőből megszokhattál. Ilyen például az olvasási mód. Cserébe viszont sok egyedi funkcióval ismerkedhetsz meg.

A legjelentősebb a gyors hívó, ami egyfajta főoldalként működik. Az oldalt csempék segítségével szabhatod személyre. Különböző linkeket menthetsz el így, egyszerűbbé téve a mindennapi böngészést. Másik hasznos dolog a kiugró videó, ahol automatikusan külön ablakban nézheted a videókat, ezáltal nem kell félbe szakítanod az oldal böngészését, addig sem, amíg a videó fut.

Bár az Operához kevesebb kiegészítő áll rendelkezésedre, mint a Firefoxhoz vagy Chromehoz, de a nagyobb, fontosabb add-onok itt is megtalálhatóak.

Elméletileg különböző témákkal is testre szabhatod a böngészőt, ám ez szinte csak a gyors hívód hátterét fogja befolyásolni.

Mindent összevetve egy teljesen jó böngészőről van szó, mind sebesség, mind pedig biztonság tekintetében. Az eltérő kényelmi funkciókat pedig pár óra alatt megszokhatod.

Opera letöltése
A Opera egy ingyenesen letölthető program. Kattints a nagy gombra és szerezd meg.
File5.hu oldalon található szoftverek mindegyike ingyenes és letölthető.