Vírusirtók letöltése

Ingyenes vírusirtó programok. Töltsd le Windows-os PC-dre az itt látható vírusirtók valamelyikét, és többé nem kell tartanod a vírus veszélytől. Gondoskodj a számítógéped alapvető védelméről és biztonságáról egy hozzád leginkább passzoló vírusirtóval. Szerencsére a legtöbb antivírus szoftver magyarul is elérhető, így könnyen kezelhető laikusok számára is.

Miért van szükség vírusirtókra?

A számítógéphasználat számtalan veszélyt rejt; a nem biztonságos forrásból letöltött szoftverekkel, fájlokkal elektronikus kártevők, vagyis vírusok is érkezhetnek. Még ha csak jogtiszta, biztonságos szoftvert használsz és óvatosan böngészel az interneten, még akkor is érkezhetnek kellemetlen meglepetések. Az egyes szoftverek biztonsági réseit használják ki a különféle vírusok, hogy a PC-dre telepedjenek. Legyen szó mobil eszközről, Window vagy Linux-os számítógépről, a vírusok mindenkit fenyegetnek.

Egy korszerű vírusirtó letöltésével és installálásával már jelentős lépéseket tehetsz a számítógép védelme érdekében. Szerencsére már számtalan ingyenes vírusirtó is rendelkezésedre áll.

Már letöltöttem és telepítettem vírusirtót – elég ennyi védelem?

Sajnos egyetlen vírusirtó sem nyújt 100%-os védelmet. Számtalan teszt bizonyítja, hogy még a legjobb Windowsos vírusirtók szűrőjén is át-átcsúszik egy kártékony program. Ez természetesen nem ok arra, hogy ne használj vírusirtó programot!

Közhiedelemmel ellentétben igen fontos védelmi vonalat képeznek a vírusirtók, megéri állandóan bekapcsolva tartani, hiszen a mai számítógépek teljesítményéhez képest csak nagyon kevés erőforrást használ.

Mik azok a vírusok?

A vírusok kártékony szoftverek, melyek kéretlenül és engedély nélkül települnek fel a számítógépre. A biológiai vírusokhoz hasonlóan önmaguk másolásával terjednek; megfertőzhetnek adatfájlokat, szoftvereket, rendszerfájlokat vagy akár az egész merevlemezt. Beépülnek a számítógép memóriájába és könnyedén átjutnak biztonsági ellenőrzéseken és akár az egész hálózaton elterjedhetnek.

Ne legyenek illúzióid: a vírusokat nem unatkozó informatikusok és Hacktion lázban égő pattanásos tinik fejlesztik. Komoly bűnszervezetek anyagi célokkal vezérelve hozzák létre ezeket a programokat, hogy jelszavakhoz, bankkártya adatokhoz és egyéb érzékeny adatokhoz férjenek hozzá. Jobb esetben csak kéretlen reklámmal tömik tele a számítógépedet.