Audacity

Audacity letöltése

Rendkívül sokoldalú, nyílt forráskódú hangrögzítő, zeneszerkesztő program.

 • Frissítve:
 • Legújabb verzió:
  Audacity 2.1.2
 • Rendszer:
  Windows 2000 / XP / Vista / Windows 7 / XP64 / Vista64 / Windows 7 64 / Windows 8 / Windows 8 64 / Windows 10 / Windows 10 64
 • Gyártó:
 • Fájl név:
  audacity-win-2.1.2.exe (25.27 MB)
 • Licensz:
  open source
 • Nyelv:
  Angol

Nagy tudású, összetett szoftver, ami minden hanggal, zenével kapcsolatos igényt kielégít. Ha csak egyszerű, alkalmi feladatra szeretnéd használni, talán nem a legjobb választás – minden más esetben telitalálatnak fog bizonyulni.

Hangot rögzítenél? Audacity a barátod

Általában a specializált hangfelvevő programok jobban teljesítenek, de ha már úgyis fenn van a gépeden az Audacity, akkor nincs igazából ok rá, hogy még egy szoftvert installálj. Akár mikrofon segítségével szeretnél hangot felvenni, akár régi kazettás magnóról rögzítenél – az Audacity jó megoldást kínál.

Ami külön tetszetős és hasznos funkció az audio streaming, amivel a számítógépről közvetlenül tudunk hangot felvenni.

Sokfunkciós zene- és hangszerkesztő felület

Az akár 32 bites hangmintákat is kezelő Audacity könnyen kezelhető a kényelmes felületnek köszönhetően. A jól használható másolás, vágás és törlés alapfunkciók mellett kiemelném a végtelen visszavonás lehetőséget is. Bár ezek alapnak tűnnek – több program is hasalt már el ilyen apróságokon.

Gyakorlatilag végtelen hangsávot szerkeszthetsz, mixelhetsz egybe; a címkézés rendszerrel pedig szinkronba tudod tartani a címkéket és hangsávokat.

A hatalmas mennyiségű, előre definiált billentyűkombinációval a program vezérlése jelentősen leegyszerűsödik. Mondhatni kézreálló.

Változatos beépített effektek

Számtalan alapnak számító effekt (hangmagasság és tempó változtatás, fade in/out, crossfade, visszhang, megfordítás) mellett érdekes és egyedi hatásokat is keverhetsz rá a zeneszámodra.

Bővítmények tárháza

Az alkotók nagy hangsúlyt fektettek a szoftver bővíthetőségére is; kezeli jól ismert a hang plugin formátumokat, illetve a saját Nyquist programnyelv segítségével Te is könnyen készíthetsz vagy szerkeszthetsz modulokat.

Támogatott fájlformátumok

Természetesen az egész program fabatkát sem érne, ha nem támogatná a legnépszerűbb formátumokat – és persze a kevésbé elterjedteket. Szóval nem kell amiatt aggódnod, hogy nem olvassa a már meglévő fájljaidat.

Elemzési lehetőségek

Igazi profik számára készült analitikai felületével áttekintheted a munkásságod különféle szempontok alapján – akár sávokra bontva is végezhetsz elemzéseket.

Audacity letöltése
A Audacity egy ingyenesen letölthető program. Kattints a nagy gombra és szerezd meg.
File5.hu oldalon található szoftverek mindegyike ingyenes és letölthető.